Description
Maitsva angerjasupi retsept:
1kg Uustalu kalatööstuse angerjasupi kogu
2 l vett
2-3 noort porgandit
500 g värskeid kartuleid
5-6 musta pipra tera
2-3 loorberilehte
3-4 tillioksa
soola
Pane angerjatükid potti, lisa porgandid. Kuumuta keemiseni ja keeda 5-6 minutit, vajadusel hoolikalt vahtu koorides. Tõsta angerjatükid ja porgandid kurnlusikaga välja ja pane kõrvale.
Kurna supileem läbi tiheda sõela ja pane uuesti puhtasse potti.
Lõika poolkeedetud porgandid väikesteks tükkideks, samuti tükelda kartulid. Pane mõlemad potti, lisa loorberilehed, pipraterad ja tillioksad, maitsesta soolaga. Keeda umbes 5 minutit.
Pane angerjatükid uuesti potti ja lase hästi tasasel tulel veel 10 minutit podiseda. Siis eemalda tillioksad, maitsesta vajadusel veel soolaga. Puista peale hakitud värsket tilli ja serveeri.